De laatste tijd voel ik mij erg verbonden met de titel intuรฏtief ondernemer. Eigenlijk was ik dat altijd al onbewust maar het is toch fijn om het beestje een naam te kunnen geven ๐Ÿ˜‰ en nog bewuster te zijn van hoe een intuรฏtief ondernemer zich gedraagt en voelt.

Wat betekent het voor mij om een intuรฏtief ondernemer te zijn?

Dat ik zo bewust mogelijk mijn werk en werkdagen in deel, dat het mij ten volste dient in mijn doel: Bewuste en sensitieve vrouwen hun purpose laten vinden en hun eigen droombaan creรซren.

Wat ik daarvoor nodig heb is rust, ruimte en vrijheid. Rust in mijn hoofd en lijf, ruimte en vrijheid in mijn agenda maar ook rust en focus in mijn strategie en aanpak. Dat ik de ruimte heb om te voelen wat ik en mijn klanten nodig hebben en dat ik vanuit rust en vertrouwen mijn weg als ondernemer en coach bewandel.

Mijn saboteur zou vroeger gezegd hebben dat dat aanstellerij was, een luxe die ik me niet kan permitteren en dat ik ‘gewoon’ aan het werk moet.

Maar ik weet nu dat hard werken, pushen, doordrukken en strijden mij alleen maar frustratie, onzekerheid en stress opleveren. En dat daar altijd een angst onder zit. Een angst om te falen, een angst om afgewezen te worden of om niet goed genoeg te zijn.

Maar inmiddels weet ik wel beter. Al mijn successen als ondernemer en als mens, heb ik te danken aan het luisteren naar mijn gevoel en intunen op mijn intuรฏtie. De beste en meest effectieve coachgesprekken ontstonden vanuit luisteren, inleven en doorvragen. Werken vanuit flow en vertrouwen op mijn creativiteit, maakt mij (en mijn klanten ๐Ÿ˜‰ ) het allergelukkigst. En dat lukt me alleen wanneer ik verbonden ben met mezelf en mijn intuรฏtie.

En dat is voor mij werken op mijn voorwaarden en dat maakt mijn baan voor mij een droombaan. Intuรฏtief ondernemen. En alleen dan kan ik mijn klanten daar ook in helpen en inspireren.

En eerlijk is eerlijk: Dat vind ik niet altijd makkelijk.

Want je snapt dat ik -als echte helper en coach- zoveel mogelijk vrouwen zou willen helpen. Mijn agenda stond de afgelopen maanden dan ook bomvol met coachgesprekken. Iets waarvoor ik onwijs dankbaar voor ben. Maar ik besefte me ook dat ik weer meer tijd en ruimte voor mezelf mag gaan inbouwen.

Praktisch gezien betekent het dat ik minder 1-1 coachtrajecten doe de komende maanden en dat ik mijn agenda elke dag tot 11 uur, zo veel mogelijk vrij ga houden. Om te schrijven, te creรซren maar ook om aan mijn nieuwe groepsprogramma te werken die ik na de zomer lanceer (Zo gaaf! Maar daarover later meer!)

Maar ook dat ik dingen die mijn geen energie geven en niet direct bijdragen aan mijn doel, om jou te helpen je purpose te vinden en je droombaan te creรซren, ga uitbesteden. En natuurlijk start ik mijn dag met mijn dagelijkse ochtendroutine van journallen, mediteren en een korte yogasessie. Zo start ik mijn dag al bewust en vanuit de connectie met mezelf.

Het voelde goed om dit met je te delen. Zodat je weet dat werken en ondernemen ook anders kan. Zonder dat dat ten koste gaat van je geluk, succes of inkomen.

Zou jij ook meer vanuit je gevoel en intuรฏtie willen werken? En is er iets wat je tegenhoudt om dat te doen?

PS: Dit verhaal komt uit mijn wekelijkse nieuwsbrief. Wil jij die ook als eerste in je inbox? Download dan mijn e-book Vind je Droombaan en dan heb je gelijk 2 waardevolle vliegen in 1 klap!