Dit is Betekenisme

Hoe, wat en waarom.

Welkom

in de Betekeniseconomie

We zijn aangekomen in de Betekeniseconomie. Oftewel het welzijnstijdperk. De tijdperken vol streven naar een meer, beter, effectiever en rijker leven, zijn voorbij. Maar voorgaande (kennis- en emotie-) tijdperken hebben flink hun sporen achterlaten. 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-outklachten. En dit zijn slechts de mensen die hulp hebben gezocht. Voldoening willen halen uit spullen, status en geld is ten koste gegaan van ons welzijn. Maar ook van de aarde en alles wat op haar leeft.

 

Het is tijd

De hoogste tijd

 

 

Tijd voor verandering. In deze Westerse wereld zitten we non-stop in een doemodus. Hoe vinden we weer de balans vinden tussen doen en zijn? Wat doet dat streven met je gevoel van zelfliefde en zelfacceptatie als de ‘gewone’ versie van jezelf schijnbaar niet goed genoeg is? Wanneer je je geluk meet aan je inkomen, de grootte van je huis, je uiterlijk en je status? Hoe kunnen we van betekenis zijn voor de aarde en de mensen om ons heen als we niet goed voor onszelf zorgen? Want uiteindelijk heeft je geluk niets te maken met de spullen die je bezit of het succes die je hebt. Die spullen en dat succes kunnen verdwijnen. Geluk en welzijn zit van binnen. Gen Kelsang Nyema zegt: ‘Happiness and unhappiness are states of minds, and therefore happiness can’t be found outside the mind’.

Vaarwel

#doei #totziens

Betekenisme zegt vaarwel tegen het streven naar een meer, beter en effectiever leven. De tijd is nu, om vanuit je ware ik te gaan leven! Om welzijn te verkiezen boven succes en status. Ik wil betekenisvol leven, voor iedereen. Bijdragen aan het verhogen van het Bruto Nationaal Geluk (in plaats van het Bruto Nationaal Product!) in een ecosysteem waarin alles en iedereen floreert en profiteert. Leef je droomleven in een ontspannen ritme, zonder stress en moeten.

#Minderstrevenmeerleven is het motto. Betekenisme helpt je in je zijnsmodus te komen. Minder te streven en meer te leven. Te leven zonder haast, geluk te vinden in de kleine dingen en simpeler te leven. Al spelend je ware ik te zijn. ‘Geluk ontstaat op zielsniveau en wezenlijk, werkelijk mens-zijn’. Wie is je ware ik? En wat is jouw werk hier? Dat zijn de vragen die Betekenisme wil helpen beantwoorden! 

Fun & Play

Betekenisme doet het anders.

 

 

Want Laura combineert de onderwerpen persoonlijke groei, stress, natuurlijk leven en slowliving met een hoop humor. Jezelf leren kennen is namelijk een cadeautje. Lekker spelen en tegelijkertijd leren. En ja, je denkt bij mindfulness en meditatie al gauw aan een hoog zweef gehalte. Ook dat is helemaal niet nodig! Heel plat geslagen is mindfulness het trainen van je aandacht. Niets meer, niets minder.

Wandelcoaching

Coaching zou je in principe overal kunnen doen maar bij Betekenisme doen we aan wandelcoaching. Het liefst samen met Labrador Luca in het bos! Het bos activeert je zintuigen, herstelt het contact met je lijf en ontspant je geest. Je hoort het ruisen van de wind, de vogeltjes, ziet de verschillende kleuren groen en voelt het zachte mos onder je voeten. In het bos kan je niet anders dan vertragen en meegaan in het ritme van de natuur!


Wist je dat coachees vaak nog snel, houterig en gehaast wandelen aan het begin van onze wandeling? Ze zitten volledig in hun hoofd en ‘piekerbrein’. Maar hoe langer we in het bos zijn, hoe meer ze aanwezig zijn in hun lichaam. Ze zijn meer gegrond, meer ontspannen en daarmee vertraagt niet alleen hun denken, maar ook hun pas.