Outplacement traject: Betekenisvol werken

Een diepgaand traject naar nieuw, betekenisvol werk. Dit is je kans om te gaan leven en werken op jouw  voorwaarden!

Start direct

Jij:

 • bent ontslagen of dreigt ontslagen te worden en wil dit moment met beide handen aangrijpen

 • bent op zoek zijn naar nieuw werk door een conflict met je werkgever

 • zit niet meer op je plek zitten in je huidige rol en kan niet meer van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de organisatie

 • bent niet op zoek zijn naar een oplossing voor de korte termijn, maar jij staat open om te leren, veranderen en te groeien om voor de rest van je leven betekenisvol werk te hebben en te creëren.

 • staat op een kruispunt in je leven en hebt begeleiding nodig bij het zetten van de volgende stappen m.b.t. je loopbaan

 • bent overspannen (geweest) doordat je huidige functie niet bij meer bij je past en je teveel stress oplevert.

Dan is dit outplacement traject precies wat je zoekt!

Let's go

Betekenisvol werken?

Met het outplacement traject ‘Betekenisvol werken’ coacht en begeleidt Laura ontslagen of met ontslag bedreigde medewerkers, zoals jij, op unieke wijze naar betekenisvol werk. Met haar holistische en verfrissende kijk op werk, het wandelcoachen, de integratie van mindfulness, de online leeromgeving en het ervaringsleren weet zij kandidaten te raken, motiveren en te inspireren. Op basis van een grondig kennismakingsgesprek, de verschillende thema’s en vanuit de vragen wie ben je, wat is je werk hier en hoe kan je daarmee van betekenis zijn?, bewandel je samen met Laura, jouw persoonlijke pad naar een outplacement of re-integratie.

Het is een diepgaand traject naar nieuw, betekenisvol werk, waarbij je (weer) eigenaarschap leert nemen over je eigen ontwikkeling, mogelijkheden en loopbaan. Het leert je anders te kijken naar werk en wat jij nodig hebt om betekenisvol te werken. Niet voor even, maar voor de rest van je leven. Het is een traject op maat, afhankelijk van jouw situatie en behoeftes: Van de gebruikelijke outplacementbegeleiding naar loondienstverband tot het creëren van een baan als zelfstandig ondernemer of zzp’er!

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor mensen die dit moment aangrijpen om veranderingen aan te brengen en los willen komen van oude belemmeringen en patronen. Het roer om willen gooien en eindelijk willen gaan leven en werken op hun eigen voorwaarden.  Maar daarmee ook van Betekenis willen zijn voor de wereld om hun heen.  

'What is a teacher? I'll tell you: It isn't someone who teaches something, but someone who inspires the student to give of her best in order to discover what she already knows'.

- Paulo Coelho

 Aanpak

1. Intake

Eerst breng je samen met Laura je huidige situatie in kaart. Dit doen we op basis van een roadmap waaruit je de pijn & weerstand, dromen, doelen, mogelijkheden en uitdagingen vastgesteld worden. Is er een klik tussen jou en Laura? Spreekt de aanpak je aan? Schat Laura in dat het traject van betekenis kan zijn voor je? Op basis van deze informatie hebben we een go of no-go en ontwikkelt Laura een traject op maat.

2. Training & Coaching

Vervolgens starten we met de trainings- en coachingsfase, waardoor je zelf in beweging komt en gemotiveerd bent om te gaan werken aan je toekomst. In deze fase komen de thema’s pijn & weerstand, zingeving, (belemmerende) overtuigingen en vaardigheden aan bod. De contacturen bestaan uit wandelcoaching in de natuur en trainingen op een inspirerende trainingslocatie in de natuur. Naast deze sessies heb je 24/7 toegang tot oefeningen, opdrachten en inspiratie op de online leeromgeving van Betekenisme.

3. Sollicitatie

Na fase 2 heb je zoveel over jezelf geleerd, dat het tijd is om deze inzichten naar de buitenwereld te vertalen. Nu komen de thema’s gedrag en omgeving aan bod. Hoe kan je je authentieke zelf zo goed mogelijk laten zien (in een motivatiebrief en een sollicitatiegesprek o.a.)? Welke omgeving en organisatie past het beste bij deze authentieke ik? Ook gaan we aan de slag met je communicatie en gedrag.

4. Nieuw betekenisvol werk

Met outplacement vergroot je de kans op het vinden van betekenisvol werk drastisch. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je na of tijdens het traject en een eerste sollicitatie al direct werk hebt, maar je hebt antwoord op de vragen; wie ben ik, wat is mijn werk hier en hoe kan ik hiermee van betekenis zijn? Deze antwoorden zijn van onbeschrijfelijke waarde en dragen direct bij aan het krijgen en creëren betekenisvol werk.

5. Reflectie

In deze laatste fase gaan we reflecteren op het pad die je hebt bewandelt, wat de huidige situatie is en wat je nog nodig hebt in de toekomst. Afhankelijk van het feit of je al nieuw werk hebt, wordt er gekeken naar hoe het geleerde nog meer geïntegreerd kan worden in de praktijk of welke handvatten je nog nodig hebt om betekenisvol werk te krijgen.

Thema’s

 1. Pijn en weerstand
 2. Zingeving → Waar sta ik voor?
 3. Identiteit → Wie ben ik?
 4. (Belemmerende) Overtuigingen → Wat geloof ik?
 5. Vaardigheden → Wat kan ik?
 6. Gedrag → Wat doe ik?
 7. Omgeving → Waar ben ik en welke omgeving past bij mij?

De duur van het traject varieert van 7, 9 tot 12 maanden. 

De voordelen

 • Kosteloze en professionele coaching en training op maat
 • Positief anticiperen op je ontslag
 • Eigenaarschap nemen over de situatie en je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan en daarmee je eigen invloed vergroten
 • Anders leren kijken naar werk
 • Een traject die van betekenis is voor de rest van je loopbaan maar ook je leven

Je Investering

Afhankelijk van je situatie, de reden van ontslag en de overeenkomst die je aangaat (of bent aangegaan) vergoedt je werkgever in de meeste gevallen het outplacement traject. Een outplacementtraject kost jou dus vaak niets. Uiteraard dient de ontslagvergoeding meegewogen worden als die (deels) aangewend wordt voor een outplacementtraject. Naar aanleiding van het intakegesprek kunnen de duur en de kosten voor outplacement variëren . Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om andere, voor jou relevante thema’s te behandelen of dat we besluiten het traject in 7, 9 of 12 maanden te doorlopen. 

Financiële investering: Op aanvraag