Groeipijn


Inzichten die je nodig hebt, om te kunnen groeien.

Laat ik maar beginnen bij dat wij alle 3 Corona hebben gehad. Iets wat tot nu toe gelukkig -een ver van ons bed show- was, kwam nu heel dichtbij. Los van het feit dat zelf ziek en lamlendig zijn helemaal niet fijn is, vond ik het vooral heel naar om Ubbe zo te zien. Vanwege benauwdheid en hoge koorts zijn we 2 keer met hem bij de spoedpost geweest. Zelf ziek zijn doet er dan niet meer toe als moeder zijnde. Gelukkig zijn we inmiddels weer bijna de oude. We zijn alleen nog snel moe en ik lig ’s avonds vaak uren wakker in bed, voordat ik in slaap val. Helemaal niets voor mij, normaal slaap ik wanneer ik mijn kussen aanraak.

Mooie inzichten
Maar het mooie aan de afgelopen tijd is dat ik weer zoveel mooie inzichten heb opgedaan. Inzichten die ik nodig had, die ik weer moest leren om te groeien.

Ik werd weer even geconfronteerd met mijn oude valkuil om eerst voor iedereen om me heen te zorgen en mezelf op de laatste plek te zetten. Ubbe en Mike waren net zo ziek als ik, maar onbewust negeerde ik mijn eigen moeheid en ging dagenlang mijn eigen grens over door de signalen van mijn lichaam te negeren. Zij hadden mij nodig en dat was dat. Totdat de man met de hamer kwam en ik wel genoodzaakt was om naar mijn lichaam te luisteren. Juist wanneer ik ziek, moe, bang en kwetsbaar ben steekt die oude gewoonte weer de kop op. Het enige wat dan werkt? Intunen bij mezelf en mezelf geven wat ik nodig heb. In dit geval? Mediteren, journallen en slaap, slaap en nog meer slaap 😉

Toen ik de verbinding weer voelde met mezelf besefte ik me ook weer hoe gelukkig en blij ik word van mijn werk. Het klinkt cliche, maar het geeft me zoveel energie en voldoening om te kunnen coachen. Ik wist dat het beter voor me was om te rusten, dus dat deed ik dan ook. Maar toch voelde het alsof een deel van mij er niet mocht zijn, iets wat 100% Laura is.

Op Instagram deelde ik ook al dat ik weer ben gaan kickboksen. Tijdens de zwangerschap van Ubbe werd het te zwaar en door een lichte diastase en Coronamaatregelen kon ik niet eerder beginnen. Veel mensen reageren verbaast wanneer ik vertel dat ik een hele fanatieke kickbokser was. Ik vind het heerlijk om al mijn energie in de stoten en trappen te gooien en mezelf helemaal te geven. En juist die Yang energie houdt mij helemaal in balans naast al het intuïtief coachen, mediteren en yoga in mijn leven.

Maar ik voelde nogal een drempel. En dat is zacht uitgedrukt. Meer een angst. Omdat mijn basisconditie helemaal weg was na Corona, omdat ik niet meer op mijn oude niveau zou zijn en omdat ik wist dat ik echt kapot zou gaan. (Als je ooit een kickboksles hebt gevolgd weet je waar ik het over heb) Maar alles in mij voelde dat ik dit zo nodig heb. Een moment voor mezelf, met mijn vriendinnen, mijn lichaam aan het werk zetten en alle spanning en energie eruit gooien, werken aan een goede conditie en een fit lijf. Dus besloot ik de angst en weerstand te omarmen en toch te gaan. Met een flesje ranja en rolletje dextro in mijn tas 😉

En weet je, het was heerlijk. Ik heb me in tijden niet zo uitgedaagd en energiek gevoelt.

Was ik dan niet kapot? Ja tuurlijk wel!
Was het niet zwaar? Het was super zwaar, maar ik wist dat ik rustiger aan kon doen of kon stoppen wanneer ik dat wilde.
Ga je dan nu niet kapot van de spierpijn. Jawel, vooral dag 2 was een hel 🙂

Maar het was het zo waard. Want als je altijd doet wat je deed, krijg je altijd wat je kreeg. En soms moet je iets doodengs doen om te kunnen groeien. Soms moet je pijn lijden om verbetering te kunnen krijgen. Soms moet je door de zure appel heen bijten.

En dat geldt ook voor jou. Als jij al maanden loopt te twijfelen over je baan, omdat het je geen zingeving, voldoening en geluk meer geeft…Wat houdt je dan tegen om het anders te gaan doen? Zit jij je eigen geluk nu in de weg? Waar ben je bang voor? Want ik weet dat ik vaak bang ben, maar mijn moed is altijd groter.

De komende maanden heb ik nog 1 plekje voor mijn 1:1 Programma. Als jij klaar bent met stilstaan en jezelf klein houden en nu voor eens en altijd je droombaan wil gaan vinden…Dan is dit jouw call.