Ik mag toch niet klagen?


Voordat ik tijdens mijn vorige baan met een paniekaanval in de file belandde, vertelde ik mezelf elke dag dat ik niet mocht klagen. Dat ik een baan had waar anderen een moord voor zouden doen. En misschien herken je dat wel bij jezelf, dat gejo-jo in je hoofd. De ene dag scrol je uren naar vacatures en zoek je naar opleidingen en de andere dag zeg je tegen jezelf dat je een goede boterham verdient en dat je niet mag opgeven waar je zo hard voor hebt gewerkt.⁣⁣
⁣⁣
Maar weet je: Je bent niet veeleisend of onrealistisch wanneer je niet meer voor een 5 wil gaan maar nu voor eens en voor altijd je droombaan wil vinden. Dat je voldoening en zingeving wil halen uit je werk en je superpowers zoals creativiteit en sensitiviteit wil gebruiken om van betekenis te zijn voor de wereld. ⁣⁣
⁣⁣
Jij hebt zoveel te brengen in deze wereld. Hoe zonde zou het zijn wanneer jij zit te verpieteren op die plek waar jij niet tot je recht komt. ⁣


𝗗𝗲𝗻𝗸 𝗲𝗲𝗻𝘀 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗼𝗲 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 𝗲𝗿 𝘂𝗶𝘁 𝘇𝗼𝘂 𝘇𝗶𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻 𝘇𝗼𝘂 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗲 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝗴𝗲𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗶𝘀?!